БГ EN

14 отбора с 200 ватерполисти стартират в шампионата за 13 г.

05-03-2021 08:03 | Николай Кръстев

 

14 отбора започват участието си в шампионата на 13-годишните ватерполисти.

Само 3 от клубовете, които членуват в Българска федерация водна топка, не се представят със свои състави при децата през Сезон 2021. На практика това означава, че около 200 малки играчи ще показват уменията си в трудния спорт от петък до неделя (5-7 март).


Официално възрастта се казва мъже U13, а квалификационните групи са три. Мачовете в две от тях ще се играят в Бургас, а двубоите от една група са в столицата.


Край морето за групите „А“ и „Б“. В техния състав влизат: „А“ – Черноморец, Ботев, Арена Бургас, Локомотив НН, ЦДНА, „Б“ – Нептун, КПС Варна, Комодор, Черно море. В София на басейн „Диана“ в група „В“ ще играят Славия, Ботев 2000, Тича, ЦСКА, Левски.


Подреждането в Топ 4 на миналогодишния шампионат в същата възраст беше: Черно море, Черноморец, Левски, ЦСКА.


Регламентът предвижда за финалната шестица да се класират първите два отбора от трите групи. Като останалите състави, заели местата след второто в групите, ще оформят Финал „Б“.

В Топ 6 отново по системата „всеки срещу всеки“ ще се излъчат най-добрите 4 тима. Суперфиналът във възрастта, който ще разпредели медалите, отново ще предложи мачове между всички в четворката, като няма да се зачитат резултатите помежду им от предишната фаза.


U13 Квалификация А и Б – Бургас


U13 Квалификация В – София


Системи-Сезон-2021

----------

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.


Тагове: водна топка, първенства, юноши 13 г.
КоментариDelfina

Спринт
Други новини