БГ EN

Масажът с мед ни освобождава от токсините

Снимка: armonymassagehamilton.co.uk
Снимка: armonymassagehamilton.co.uk
29-09-2019 12:02 | kria-spa.com


Това е древен тибетски метод, при който въздействието на масажните похвати и мощният биологичен ефект на чистия пчелен мед взаимно се допълват и усилват.

Комбинацията от терапевтичните и хранителните свойства на меда, както и третирането чрез специални техники, води до засилване на лимфо и кръвообращението и съответно затопляне на обработваните участъци от тялото.

Подобрявайки лимфо и кръвообращението, се ускорява насищането на клетките с кислород, което от своя страна води до освобождаване на натупалите се през годините шлаки и изгаряне на мастните клетки.

Лечебната сила на меда е известна от древността.

Освен вода и въглехидрати, медът съдържа гроздова, плодова и малцова захар или малтоза (скорбялна захар), белтъчни вещества (протеиди), органични киселини и млечна захар (лактин).

В състава му влизат важни минерали и микроелементи като калций, хлор, мед, желязо, магнезий, фосфор, калий, силиций, натрий и сяра.

 

По-светлият мед има по-малко минерали в сравнение с тъмния, който е особено богат на желязо, мед и манган.

Пчелният мед съдържа предимно витамините B1, B, B3, B6, B8, B9, важни ензими (захароза и амилоза), ароматни вещества, ацетилхолин, естроген и антибиотични вещества.

Според научни данни, съставът на меда е близък до този на човешката кръвна плазма и се абсорбира от кръвообращението почти мигновено. Детоксикиращият меден масаж интензивно почиства кожата като пилинг.

Чрез специални отлепящи техники, се олющва повърхностния слой на кожата (епидермиса), отварят се порите и се улеснява дишането й.

Това дава възможност на меда да проникне дълбоко в тъканите и да въздейства чрез своя уникален биологичен състав върху целия организъм.


Навлизайки в клетките и междуклетъчните пространства, поглъща натрупаните токсини, излишни течности и отпадъчни метаболитни продукти, в резултат на което на повърхността на кожата се получава образование, наподобяващо дъвка.

От друга страна третирайки определени зони от човешкото тяло, се дава възможност за рефлекторно повлияване върху нервната, дихателната, сърдечно-съдовата, отделителната, полова системи и опорно-двигателния апарат.

Детоксикиращият меден масаж дава възможност на организма по етествен път на се освободи от токсините, излишните течности, патологична слуз.

Той е подходящ избор при натрупани умора, стрес, проблеми с гръбначния стълб, дихателната система и е неизменен спътник на борбата с наднорменото тегло и целулита.

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: масаж, меден масаж, здраве, спа, любопитно
КоментариDelfina

Спринт
Други новини