БГ EN

Олимпиадата в Токио: Сблъсък на зрителите с японците, които отиват на работа

Снимка: Gulliver Photos/Getty Images
Снимка: Gulliver Photos/Getty Images
20-08-2019 16:28 | 24 часа

 

Първо, феновете на спорта ще трябва да успеят да си намерят билети за олимпийските игри в Токио и да ги платят. После идва затруднението да се открие хотелска стая при цени, надути заради безпрецедентното търсене.

Лятната жега и влажност все пак ще откажат някои.

 

След това предстои още едно препятствие - придвижването наоколо или дори намирането на местенце за правостоящи в токийската жп система, която е прочута както с ефективността, така и с претовареността си.

Японският професор Азума Тагучи от университета "Чуо" от години проучва транспортната система на Токио и според него тя вече работи с натоварване, превишаващо два пъти капацитета й.

По думите му олимпийското стълпотворение може да я тласне до критичната й точка.

"Когато пиковият капацитет е два или три пъти над нормалното, е възможно да загинат хора", предупреждава Тагучи.

 

Компютърната му симулация прогнозира, че най-голямата вълна от зрители за олимпийските игри ще се сблъска с хората, които всеки ден пътуват до работа на популярните станции за прекачване в сутрешния час пик.


Малките станции, които са най-близо до местата на провеждане на състезанията, ще бъдат претъпкани.

Добавете към това и новопристигащи, които се качват във вагоните на метрото с багаж и се опитват да маневрират, за да слязат и да се промъкнат през хората на претоварените спирки.

Служители от системата на токийския транспорт посочват, че при натовареност на метрото от 200 % пътниците имат достатъчно място да разтворят списание.

Това може би е ситуацията в нормален работен ден в Токио.

При натовареност от 250 % те "не могат да си мръднат дори ръката".

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: олимпийски игри, токио, любопитно
КоментариDelfina

Спринт
Други новини