БГ EN

Шумков лодкар при победата на треньора си Виденов в Цюрихския маратон

Снимки: Христина Петрова
Снимки: Христина Петрова
05-08-2019 13:27 | Христина Петрова

 

Първото участие на българин на Цюрихския маратон по плуване завърши с победа.


Димитър Виденов, който отдавна извоюва място в родната история на дългите изпитания, триумфира по 26-километровото трасе в прочутото швейцарско езеро за силното време от 6 часа и 31 минути.


С него стана първи категория за мъже без неопрени.

Маратонът стартира от градчето Раперсвил и завърши в Цюрих с обща дистанция от 26 км.


Треньорът на националния рекордьор на 50 м бруст Лъчезар Шумков, завърнал се преди дни от третото си световно първенство, е и първият българин участвал в маратона, който се провежда за 32-ри път.

Виденов избра именно възпитаника си и състезател в столичния Спринт да бъде в лодката, за да му подава течности и да му помага.Маратонът се проведе в четири категории с две подкатегории всяка: мъже без и с неопрени, жени без и с неопрени, щафета без и с неопрени, и мъже над 50 г. отново без и с неопрени.

След Виденов в неговата категория – мъже без неопрени, на второ място завърши австралиецът Шон Дешампс с време 6 часа и 54 минути, а на трето място финишира представителят от Великобритания Джеймс Дикинсън - с време от 6 часа и 57 минути.

Слънчево време и спокойни води съпроводиха участниците в тазгодишния плувен маратон на Цюрихското езеро, а организацията беше изпипана с швейцарска прецизност.


Общо 78 лодки съпровождаха състезателите по време на маратона.


След финала на маратона бяха осигурени храни и напитки, както и масаж на участниците.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: димитър виденов, лъчезар шумков, маратон, Цюрихски маратон
КоментариDelfina

Спринт
Други новини