БГ EN

Астралйски плувна шампионка аут заради допинг

Снимка: Gulliver Photos/Getty Images
Снимка: Gulliver Photos/Getty Images
27-07-2019 15:14 | Васо Чинаски


Австралийската плувна шампионка Шейна Джак обяви, че е пропуснала световното първенство в Южна Корея заради съмнение в употреба на допинг.

Бше извадена в навечерието на форума в Азия.

20-годишната специалистка в свободния стил, която спечели две сребърни и две бронзови отличия с щафетите на Австралия на пбланетарния шампионат преди две години в Будапеща, направи изявление в Инстаграм.

"С дълбока болка трябваше да напусна отбора заради твърдение, че е открито забранено вещество в пробата ми. Искам да подчертая, че не съм употребила тази субстанция съзнателно. Плуването е моята страст от 10-годишна и никога не бих си позволила да взема забранено вещество, с което ще дискредитирам любимия ми спорт и ще застраша кариерата си. В момента тече разследване и аз и екипът ми правим всичко възможно, за да разберем кога и как тази субстанция е попаднала в тялото ми", написа Джак.

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: шейна джак, австралия, допинг
КоментариDelfina

Спринт
Други новини