БГ EN

Завързани двубои при ватерполистите на световното

Нападателят на Япония Юсуке Инаба шутира във вратата на Италия, пазена от Винченцо Долче. Снимка: Gulliver Photos/Getty Images
Нападателят на Япония Юсуке Инаба шутира във вратата на Италия, пазена от Винченцо Долче. Снимка: Gulliver Photos/Getty Images
18-07-2019 07:09 | Андрей Демирев

 

Груповата фаза на турнира по водна топка при мъжете от световното първенство по плувни спортове в Гуанджу (Южна Корея) тече без изненади, ако не се брои колебливото представяне на Сърбия.

Ето и акцентите след първите мачове:

В група „А“ се завърза голяма битка за челните места. Сърбия направи две равенства срещу Черна гора и Гърция с по 10:10.

Играе обаче без шестима души от отбора, спечелили Световната купа в Белград, осигуриявайки си участие на олимпийските игри в Токио догодина.

Дойде без асовете Филип Филипович, Андрия Прлайнович, титулярният вратар Бранислав Митрович, Стефан Митрович, Душко Пиетльович.


Така сблъсъкът между черногорците и гърците ще разреши спора в групата.

В група „В“ световният шампион Хърватия разгроми последователно Австралия и САЩ с 14:4 и 17:7 и си осигури първото място.


В група „С“ Унгария надделя в двубоя за първото място срещу Испания 13:11.

В борба за третото място отборът на Република Южна Африка и Нова Зеландия завършиха наравно 8:8,


В група „D“ Италия се наложи над Япония с 9:7.

„Самураите“ завършиха наравно с Германия 9:9. Така от двубоя Италия-Германия ще зависи разпределението на местата в челната тройка.

 

Андрей Демирев, човек на BGswim.com в Корея

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: водна топка, световно първенство
КоментариDelfina

Спринт
Други новини