БГ EN

Майстори на джет ски от 5 страни на старт в Кърджали

21-06-2019 11:00 | Васо Чинаски

 

Водното огледало и язовир “Студен Кладенец“ в Кърджали са домакини на джет ски шампионата на България за втора поредна година.

В надпреварата, която ще се състои от петък до неделя, ще мерят сили над 50 състезатели от България, Гърция, Румъния, Сърбия и Унгария.


Сред имената прави впечатление шампионът на Гърция Никос Флорос, европейският шампион по свободен стил (Free Style) Дени Делиман от Румъния и българските шампиони Александър Петров – с осма позиция на Световното първенство, Валери Михалев и Христо Щърбанов.


Атракция ще бъдат и шестте дами в женския клас - пет от България и една от Сърбия, а в класа на децата са записани осем участника от България и Румъния. Местният клуб “Кинекс Рейсинг“ отново ще участва с трима състезатели – Стоян Топалов и Николай Николов при експерт класовете и Даяна Топалова при жените.

 

Най-добрият български пилот с балканска титла и сребро от европейските шампионати Кристиян Киров този път ще бъде директор на състезанието и ще сподели опита си, натрупан от многобройните международни участия в европейски и световни първенства.

 

Домакин на надпреварата отново е Община Кърджали и в лицето на кмета инж. Хасан Азис Водомоторната федерация на България има силна подкрепа и отличен съорганизатор. Кмета отново ще се впусне в надпреварата с най-мощния джет на Кристиян Киров.

На 22 юни след 10 часа са финалните серии, а вечерта на водното огледало срещу КАТ ще бъде официалното откриване с концерт и пиротехническо шоу.

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: джет ски, кърджали
КоментариDelfina

Спринт
Други новини