БГ EN

Държавното на младшата е на Спартак, но запазва датите

Снимка: Евгени Цеков
Снимка: Евгени Цеков
11-06-2019 09:00 | Василен Димитров

 

Държавното лично отборно първенство по плуване за младша възраст сменя мястото на провеждане, но запазва датите си, след като ПК Левски предложи то да се състои на столичния комплекс „Спартак“, заради протичащия по същото време на „Диана“ световен шампионат по модерен петобой.

Вариантът е бил ДЛОП да се проведе не от 19 до 21 юли (публикувано във вътрешния календар на БФПС), а седмица по-късно.

Много от клубовете от страната обаче са били направили вече резервациите за препиване и от ПК Левски са предложили на Управителния съвет на Българска федерация плувни спортове вариантът шампионатът да се проведе на техния комплекс „Спартак“.   

Иначе световният шампионат по модерен петобой за младежи и девойки до 17 и до 19 г. ще се състои от 18 до 23 юли в София.

Исторически е защото вкупом ще се проведе за две възрасти. Плувните битки са на басейн „Диана“, където бяха и тези от Световната купа.

Идната седмица басейн „Спартак“ ще бъде арена на битките при децата във второто издание на турнир „Златоперки“, организиран от ПК Левски.

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: спартак, левски, държавно, юноши
КоментариDelfina

Спринт
Други новини