БГ EN

Французойка триумфира на Световната купа по петобой в София

снимка: БФМП
снимка: БФМП
13-04-2019 11:29 | Васо Чинаски


Зрителите по трибуните на стадиона в Национална спортна академия станаха свидетели на страхотен финал при жените на Световната купа по модерен петобой, която се провежда в София.

Олимпийската шампионка от Лондон 2012 Лаура Асадаускайте (Литва) стартира преди последната комбинирана дисциплина ( бягане + стрелба) от незавидното 15-то място, но успя да стигне до второто място.

Шампионка в София е бронзовата медалистка от последното световно първенство Марие Отейса от Франция, която беше безапелационна още от първата дисциплина – плуването.

На фехтовката успя да запише изключителните 27 победи от 30 възможни, а в конната езда направи 298 точки от 300 максимални.

На огневия рубеж Отейса също беше много бърза и ефективна, и заслужено спечели златото с аванс от близо 1 минута пред Асадаускайте.

Трета стана Алис Сутеро ( Италия).

В женския финал не попаднаха български състезателки.

Сред официалните гости на награждаването бяха  президентът на Международната федерация по модерен петобой Клаус Шорман, генералният секретар г-жа Шайни Фанг, Андрей Кузманов - председател на БФМП, Камелия Александрова - генерален секретар на БФМП и др.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: модерен петобой, Световна купа, София
КоментариDelfina

Спринт
Други новини