БГ EN

7000 заявки за първия подводен ресторант в Европа (видео)

21-03-2019 10:51 | economic.bg

 

Първият подводен ресторант в Европа отвори врати в Норвегия=

Повече от 7000 са резервациите до момента.

Разположен в южната част на страната, ресторантът прилича на голяма бетонова тръба, частично потопена в Северно море.

Нарича се Under, което също означава „чудо” на норвежки.

Той е проектиран от норвежката архитектурна фирма Snoehetta, която е автор и на Операта в Осло и Националния мемориален музей от 11 септември в Ню Йорк.

Първоначално се влиза в сауна, тъй като горните части са покрити с дървени дъски, но осем метрова стълба води до голяма трапезария, която събира около 40 гости. тя има гигантски прозрачен прозорец към океана.


Киетил Траедал Торсен, основател на Snoehetta заяви, че конструкцията може да издържи на много тежки метеорологични условия.

Ресторантът е оформен така, че в стъклената стена има минимални отражения. Така помещението през деня е изпълнено с естествена светлина, филтрирана от зеленикавия цвят на водата.

Меню с 18 ястия, базирано на местни продукти и морски дарове, може да струва до 3700 крони ($430) на човек, включително напитките.


"Целта е 50 процента от гостите, които посетят ресторанта, да прекарат нощта в хотела. Очакваме около 12 000 души да идват да вечерят всяка година", каза Гауте Убостад, един от двамата братя, които притежават ресторанта и разположения наблизо хотел.
Има само няколко подводни ресторанта по света, намиращи се главно в тропическите води на Малдивите в Индийския океан.

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: подводен ресторант, любопитно
КоментариDelfina

Спринт
Други новини