БГ EN

Контузиите отказаха Миси Франклин на 23 г.

10-01-2019 10:48 | Васо Чинаски

 

Един от символите на американското плуване – Мелиса Франклин, сложи край на кариерата си едва на 23 г.

Мотивира решението си с увеличаващите се болки в раменете, тормозило я от 2015-а.  

 

Миси бе 17-годишна, когато спечели олимпийското злато в Лондон през 2012-а  на 100 и на 200 м гръб и след това рекордите й стояха непокътнати в продължение на почти 6 лета.

В английската столица Миси участва във финалите на още две дисциплини индивидуално и беше ключова фигура за две от победите на щафетите на САЩ.


З тези си успехи беше избрана за плувкииня №1 в света през 2012 г.Франклин взе 6 златни медала на световното първенство в Барселона през 2013 г., но повече не подобри най-добрите си лични времена.

През 2016 г. си взе почивка от активната състезателна дейност, но резултатите й ставаха все по-лоши и тя се отдалечаваше от постиженията си в тийнейджърска възраст.

 

На олимпийските игри в Рио де Жанейро отново беше част от щафетата на САЩ, спечелвайки титлата. После се подложи на операции и на двете рамена.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: миси франклин
КоментариDelfina

Спринт
Други новини