БГ EN

Рибеното масло компенсира лошото хранене

25-08-2019 14:04 | Новите родители

 

Старите педиатри препоръчваха децата през зимата всеки ден да пият рибено масло. Съвет, който днес е позабравен.

Сега учените намериха допълнителни аргументи за уникалните му свойства. Те доказаха, че то е в състояние да запази мозъка от влиянието на различни отрови.

Рибеното масло влияе не само на образуването на нови клетки в мозъка и на общуването между невроните, но също така има и протективен ефект, твърдят те.

То стимулира зони в мозъка, които отговарят за паметта, за приема на храна и за обучението. Анализ на 185 научни труда за влиянието на рибеното масло върху организма доказа: рибената мазнина активизира обмяната на веществата превръщайки на практика всяко ястие в нискокалорийно.

От друга страна е известно, че консумацията на вредни висококалорийни продукти влияе отрицателно на образуването на неврони.

Рибеното масло балансира негативния ефект на вредните хранителни продукти в това число и на захарта. Така на практика мозъкът получава защита.

Затова учените отново напомнят, че е добре всеки ден да пием по една перличка.

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: рибено масло, здраве, любопитно
КоментариDelfina

Спринт
Други новини