БГ EN

Киров балкански шампион с джет ски

02-07-2018 18:01 | Васо Чинаски

 

За втори път най-добрият български пилот с джет ски Кристиян Киров спечели Балканската купа в „кралския клас” на професионалистите.

 

На водния фест в Кърджали през уикенда участие 50 състезатели от България, Гърция, Румъния, и Сърбия и въпреки тежките метеорологични условия всички маншове се проведоха на язовир Студен Кладенец при засилен интерес от публика.

Втори при професионалистите е Йордан Николов, следван от Марио Михалев.

 

В най-атрактивния клас на Free Style румънски участници окупираха подиума, като сътвориха невиждано шоу и емоции и на водното огледало в неделя пред многохилядна публика. Победител стана Марцел Бутуза, следван от Дени Делиман, който завлядя всички с двойното салто с джет, което изпълняваше няколкократно.

 

При серийните машини гръцкия състезател Никос Мезитис грабна титлата, пред сръбския участник Велко Сукало и българина Валентин Захариев.

 

В класа на джет машините с подобрения Христо Щърбанов от София се пребори с конкуренцията за титлата.

 

Голяма атракция сътвориха децата до 14 години, като някои от тях се състезаваха и в класовете на мъжете. Йоана Горещилова победи в класа на жените, а Антон Горещилов грабна титлата в клас Junior. В класа на правите джетове Димитар Данов от Бургас се пребори с конкурентите си от Гърция, Румънияия и България следван от Алекс Петров и Марио Михалев.

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: джет ски, кристиян киров
КоментариDelfina

Спринт
Други новини