БГ EN

Вижте най-бързата електрическа моторница

20-06-2018 09:22

 

Eкипът на Jaguar Vector Racing обяви, че отборът е поставил нов световен рекорд за максимална скорост на изцяло електрическа лодка.

Постигнат е резултат от 88.61 мили в час (142 км/ч) по време на специално събитие на британското езеро Конистън Уотър, Великобритания.

Уникалната одка Jaguar Vector V20E, която подобрява сериозно предишното най-добро постижение за изцяло електрическа подводница- 76.8 мили в час от 2008 година, е дело на Jaguar Vector

 

Компанията си е партнирала със специалиста в областта на електрическите задвижващи системи и най-вече батериите- Williams Advanced Engineering.

“Нашият опит от захранването на всички болиди във Formula E през последните четири сезона на надпреварата и нашето актуално партньорство с Jaguar в шампионата FIA Formula E даде възможност да обезпечим техническата и оперативна платформа необходима за постигането на този фантастичен резултат”, коментира Крейг Уилсън, управляващ директор на Williams Advanced Engineering.

“Jaguar е сред лидерите при електрифицираните технологии и нашата мисия е “Да се състезаваме в иновациите” на пистата и на водата”, споделя Марк Камерън, директор на подразделението Експериментален маркетинг на Jaguar Land Rover.

Източник: Народен спорт

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: моторници, водомоторен спорт, jaguar
КоментариDelfina

Спринт
Други новини