БГ EN

$70 млн. за изнасилване на яхта

Рафал Даугвилович-Новицки
Рафал Даугвилович-Новицки
17-02-2018 09:18 | BGswim.com

 

Американка осъди компания за 70 милиона долара заради изнасилването й на яхта, съобщава Sun-Senteniel.

 

Съдът счете, че на борда не са били осигурени необходими условия за безопасност, които е трябвало да предостави Island Girl.         

 

В хода на съдебните прения било установено, че през февруари 2015 г. 23-годишната жена от Бойнтън Бийч работела като стюардеса на луксозната яхта Endless Summer.

 

Един ден в нейната каюта нахлул 39-годишният палубен матрос Рафал Даугвилович-Новицки, който заплашвайки я с убийство я изнасилвал повече от час.

 

Жената успяла да се измъкне и да избяга.

 

По същото време яхтата била в пристанището на Форт-Лодърдейл, като на нея се намирал и нейния капитан, но той не чул виковете на жертвата, тъй като морският съд бил прекалено голям.  

 

Жената нямала възможност да извика за помощ, понеже устройството за вътрешна връзка било развалено, а радиостанция за спешни случаи, която се полагала на членовете на екипажа, не й дали.    

 

Първоначалният иск бил за 25 милиона долара, но съдът решил, че компанията трябва да плати почти три пъти повече: $4 млн. за пропуснати ползи и $66 млн. за морални щети.

 

Освен това жената получила и 240 000 долара за медицински разходи.

 

Даугвилович-Новицки, който се оказал гражданин на Полша, твърдял, че изнасилване не е имало, а всичко било по взаимно съгласие.

 

Той обаче бил признат за виновен, прекарал 2 години в американски затвор и след това бил депортиран от САЩ.  

 

Адвокатът на жената заявил че тя е силно стресирана след случилото се. Това се изразявало във факта, че спяла на запалени лампи, като до нея винаги имало мачете и бейзболна бухалка.   

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: изнасилване, яхта
КоментариDelfina

Спринт
Други новини