БГ EN

Топ 10 на събитията във водната топка за 2017 г.

30-12-2017 23:51 | Николай Кръстев

 
Вижте десетката на BGswim.com за важните събития, които се случиха в българската водна топка през 2017 година.

 

1. Класирането на девическия национален отбор, воден от Венетка Начева, на 11-о място на европейското първенство в сръбския град Нови Сад.2. Приключването на мащабния ремонт и модернизацията на покрития 25-метров басейн в Кърджали, който не работеше от 25 г.3. Провеждането през лятото на две балкански първенства в Бургас – за юноши и девойки 2002+.4. Утвърждаването на Delfina като водеща световна марка в производството на екипировка за водната топка и продължаващото спонсорство на компанията, която екипира всички национални отбори на България за официалните им мачове.

5. Титлата в държавното първенство на мъжкия отбор на Локомотив Никола Нанов (трeньор Георги Гаджев) – втора от 2005 г. насам (другата е от 2013 г) и общо четвърта в историята на клуба.6.  Спечелването на Купата на България от мъжкия отбор на ЦСКА (треньор Йордан Велинов) и първото участие на отбори от клуба във всички възрасти на мъжкото направление за първи път от десетилетие.7. Двете титли на КПС Варна в мъжкото направление – за момчета 2003+ и юноши младша 2001+ (тр. Найден Найденов), първа за клуба в тази възраст.8. Първа победа на национален отбор на България в мъжкото направление в официален мач след 5-годишно прекъсване – 13:8 срещу Полша на европейската квалификация в Любляна. Треньори на отбора – Орлин Тодоров и Найден Найденов.9. Назначаването на Тома Томов за главен треньор към БФВТ.10. Турнето на юношеския отбор на Локомотив Никола Нанов през месец март в Барселона и изиграването на пет мача срещу най-силните отбори на Каталуня и Испания. Турнето е първо за български отбор в Испания поне от 3 десетилетия.

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


КоментариDelfina

Спринт
Други новини