БГ EN

Осветлиха 300 допингирани руснаци

15-12-2017 12:26 | BGsprint.com

 

Световната антидопингова агенция изпрати до международните федерации имената на 300 действащи руски спортисти, заподозрени в употреба на допинг.

УАДА е получила информацията чрез електронни записи от базата данни на Московската антидопингова агенция, които са били скрити от властите.

Смята се, че положителни проби на тези 300 състезатели от зимни и летни спортове, дадени в периода от 2012 до 2015 година, са били заличени като “отрицателни”.

Първоначално се предполагаше, че в този списък са 10 хиляди имена, но сега са намалени.

Част от заподозрените атлети може да участват на предстоящата олимпиада в Пьончан 2018. На 12 декември Руският олимпийски комитет взе окончателно решение, че няма да бойкотира Игрите и ще подкрепи “чистите” спортисти, решили да участват под неутрален флаг.

В същото време МОК отново показа, че няма вечни приятели, а само бизнес интереси. След като отстрани Русия от олимпиадата в Пьончан, изненадващо стана ясно, че ще се подпише договор с “Боско” да облича членовете на комитета.

“Боско” обличаше руснаците на Олимпиадата в Сочи, като точно заради това избухна скандала с държавната програма за използване на забранени средства.


Четете още новини от спорта в BGsprint.com

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: допинг, Русия
КоментариDelfina

Спринт
Други новини