БГ EN

Кърджали събира асовете на джета

04-09-2017 12:02 | BGswim.com

 

За първи път Кърджали и водното огледало в центъра на града ще бъдат домакини на състезание с джетове – последния кръг от държавния шампионат.

Ще участват топп илоти от Гърция и Румъния, а надпреварата ще се състои през  събота и неделя.

 

От Гърция е заявил участие техния шампион в класа на професионалистите с прав джет Василис Францескос, а при дамите за първи път ще се пусне с джет и офроуд шампионката Рени Христова от Стара Загора.

 В събота вечерта на 9 септември за първи път ще се проведе драг състезание с джетове на водното огледало осветено от Дани Лазерно Шоу с много звук и светлина.

Професионалисти с флаит бордове ще направят уникални фигури и водно шоу за публиката. Организатор е местния клуб "Кинекс Рейсин" и "4х4 Адвенчър" съвместно с община Кърджали, като кмета Хасан Азис ще вземе участие в гонките с най-мощния джет 300 к.с. See Do и през двата дни.

Ще бъде открит за записване и аматьорски клас за начинаещи, като записванията са на 9 септември сутринта на плажа на Главатарци на язовир Кърджали.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: джет, водомоторен спорт, Кърджали
КоментариDelfina

Спринт
Други новини