БГ EN

С трима сме на европейското по джетски

03-07-2017 13:41

 

Българският джетски тим ще участва на европейското първенство, което ще се проведе в Австрия.

Кристиян Киров, Марио Михалев и Алекс Петров ще представляват страната на континенталния шампионат, като се надяват на добро класиране в отделните категории. Надпреварата ще се проведе от 5 до 10 юли, като се очаква сериозна битка на най-мощните джетове в Европа.

За Кристиян Киров това е второ участие на европейско първенство, след като при дебюта си миналата година в Полша той спечели сребърен медал. Републиканският шампион на България за последните три години ще направи дебют в категорията Runabout PRO-AM, а това ще го изправи срещу
най-бързите джетове на Стария континент.

Дебют на международната сцена ще направи Марио Михалев. Той ще мери сили в две дисциплини - Runabout novice stock и Novice Ski (прав джет). Михалев е многократен медалист от националните шампионати в последните 4 години.

България ще има и представител при децата. Младата надежда Алекс Петров ще мери сили в категорията Деца Ski (прав джет), като се надява на ново призово класиране, както на последното световно първенство в Тайланд, където се нареди на 5-то място.

 

Източник: sportal.bg

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Алекс, Петров, Кристиян Киров, джет ски
КоментариDelfina

Спринт
Други новини