БГ EN

Бургас приема Comen Cup

През май „Парк Арена Бургас“ прие евроквалификацията по водна топка за юноши старша възраст – U19. Снимка: Светозар Добричков
През май „Парк Арена Бургас“ прие евроквалификацията по водна топка за юноши старша възраст – U19. Снимка: Светозар Добричков
25-06-2018 12:40 | доб | Василен Димитров


Новият басейн-красавец на Бургас ще приеме догодина силния международен турнир по плуване за юноши и девойки на средиземноморските държави Comen Cup.

Събитието на 50-метровия „Парк Арена ОЗК" ще се състои през месец юни и ще е второто голямо събитие за “сините“ спортове там, след евроквалификацията по водна топка за юноши старша възраст – U19 (родени 1999 г. и по-малки) през май.

Решението да вземем домакинството бе взето на конгрес на държавите членки на COMEN, състоял се в испанския град Тарагона.

Българската кандидатура беше номинирана и убедително защитена от Таня Богомилова, след проведени консултации между председателя на БФПС Георги Аврамчев и кмета на Димитър Николов, подчертаха от Българска федерация плувни спортове.

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: парк арена, бургас, comen cup


Delfina

Спринт
Други новини