БГ EN

Виетнамски масаж за двореца на душата

11-07-2018 15:30

 

Във Виетнам казват, че е необходимо да се грижим за „вътрешния дворец”, който ще съхрани доброто състояние на тялото и душата. А най-добрият начин затова е традиционният местен масаж.


Съчетава характерната за Азия техника за натиск върху енергийните канали и биологично активните точки чрез въздействие върху гръбначния стълб и ставите с енергични движения, загряващи мускулите.


Използването при масажа на етерични масла позволява постигане на дълбок релакс.

Ускорява извеждането на токсините от организма, придава еластичност на кожата.


Масажни действия


Виетнамският масаж стимулира микроциркулацията на кръвта и лимфата, стяга отпуснатата тъкан.

Бавните и меки натискащи движения оказват отпускащо въздействие, а умерените и по-силните – облекчават болката и уравновесяват психическото състояние.


Техника на масажа


Масажът се изпълнява с възглавничките или със ставите на сгънатите пръсти. Движенията са хоризонтално-кръгови в посока на часовниковата стрелка.

Биоактивните точки се масажират не по-малко от една минута.

 

Основните техники на масажа са следните: чрез лек натиск, при който се използва тежестта на пръст или ръката; чрез непрекъснато поглаждане и дълбок натиск, който провокира появяване на ямичка под натиска на пръста в областта на точката.


Въздействие на светлината по време на масажа


В масажните и СПА салони често се използват цветни точкови светлинки, които имат естетическо и енергийно въздействие.

 

- Жълтият цвят носи усещането за движение, освобождава от негативните чувства, които подкопават увереността в собствените сили.

Спомага по-лесно да се възприемат новите идеи или различни гледни точки, за по-добра самоорганизация и концентрация на мислите.


- Червеният цвят е предназначен за уморени хора. Стимулира нервната система, освобождава адреналина, подобрява кръвообращението, увеличава сексуалността и сексуалното влечение.


- Зеленият цвят се отнася към хармонизиращите, тъй като уравновесява процесите на възбуждане и подтискане на централната нервна система, подобрява вегетативното регулиране, притежава меко успокояващо въздействие върху емоционалното състояние.


Средната продължителност на масажа – 1 час.

Противопоказания:


висока температура, инфекциозни заболявания, обострени хронически заболявания, бременност, повредена кожна повърхност, астматични състояния, кръвотечения, психически заболявания, тежки сърдечно-съдови заболявания, злокачествени образувания.

Източник: spa-life.bg

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: виетнамски масаж, масаж, СПА, здраве, полезно, любопитно


Delfina

Спринт
Други новини