БГ EN

Инвиктус с купа ′Плевен′

14-11-2017 12:31

В истински празник се превърна второто издание на плувния празник за Купа Плевен. Тази година той бе посветен на 140-та годишнина от освобождението на града и организиран от местния клуб Инвиктус с финансовото съдействие на общината.

В двудневната надпревара взеха участие над 100 състезатели от пет клуба – три от София, един от Велико Търново.

Домакините бяха представени от 55 плувци – 22 момичета и 33 момчета.

Най-малките плуваха 25 м бътерфлай, 50м гръб, 50м бруст и 50м кроул. 
По-големите, разпределени в няколко възрастови групи, мериха сили на 100 м бътерфлай, 100м бруст, 100м гръб, 100м кроул и 200м съчетано.


Първите трима във всяка дисциплина за всяка възраст получиха медали.

Призьорите бяха наградени от Венко Николов, експерт в Община Плевен. Записалите най-добро класиране индивидуално в различните възрастови групи бяха наградени с купи.

 При момичетата това са Кристина Русева (Инвиктус), Ангелина Чернева (Инвиктус), Мартина Ангелова (ЦСКА)

 

При момчетата –  Александър Божилов (Омега-01), Тодор Тодоров  (Инвиктус).

Носител на Купата на Плевен стана Инвиктус, събрал най-много точки във всичките 83 старта. Гостуващите отбори изразиха задоволство от организацията, атмосферата на състезанието и отношението на клуба-домакин.

 „Всичките ни състезатели, освен завоюваните медали, подобриха изключително много личните си времена, което дава съвсем сериозни намерения за завоюване на титли на предстоящите държавни първенства”, коментира Кирил Бъчваров (вляво). Той е треньор, председател на Инвиктус и мотор по организацията. 

 

Източник: zetramedia.com

 

Снимки: Евгени Цеков, sportsgallery.eu

---------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: купа Плевен, Инвиктус


Delfina

Спринт
Други новини