БГ EN

Британец глобен след като преплува язовир Хувър

12-09-2017 19:15 | BGswim.com

Британецът Арон Хюдж стана първият човек изобщо, който успя да преплува язовира "Хувър" в САЩ, съобщава The Telegraph.

 

След преплуването 28-годишният беше веднага арестуван от шокираната полиция и глобен $330, тъй като плуването в язовира е строго забранено и незаконно.

 

Преплувалият водното съоръжение, който е шофьор на мотокар в Уелс, оцелял като по чудо, тъй като девет от десетте хидроенергетични турбини на язовира били изключени. Ако те са били включени е почти сигурно, че са щели да го засмучат и направят на пихтия.

 

Арон Хюдж е цитиран да казва: "За първи път бях във Вегас. След като пих няколко дни реших да видя язовира и да го преплувам. Нямах си на представа, че това е нарушение. Не видях никакви знаци, че плуването в язовира е забранено."

 

Язовирът "Хувър" е разположен между щатите Невада и Аризона, които са в различни часови зони. Той е въплъщение на американския строителен гений. Намира се на около 50 км от Лас Вегас.  

 

 

Арон Хюдж

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Арон Хюдж, язовир


Delfina

Спринт
Други новини