БГ EN

Айдарски и Кадоглу триумфираха на Охридското езеро

13-08-2017 17:43 | Василен Димитров

 

Охридският маратон на 10 км завърши с двоен български триумф, след като Венцислав Айдарски преплува най-бързо дистанцията при мъжете, а 14-годишната Василики Кадоглу направи същото при жените.

 

Наградният фонд на състезанието , проведено в БЮР Македония, е 3000 евро.

Победителите прибраха по 700 евро, подгласниците по 500. Предвидената премия за третите бе 300 евро.


Организаторът - клубът за водни спортове "Охридски вълни", е амбициран маратонът да се превърне в квалификационен олимпийски турнир на ФИНА.

 

Иначе за Айдарски това е втора поредна победа в рамките на седмица, след успеха му на „Галата-Варна“.

 

 

Изплува 10-те километра в Охридското езеро за 1:54:42 ч.

Подгласник на състезателя на Николай Вакареев и „Вихрен“ (Сандански) е холандецът Марсел Шутен. Трети е македонецът Александър Илиевски.

 

Василики с време 2:20:37 ч. пред словенката Тяша Возел. Състезателка на варненския „Астери“ и Динко Юкич стана наскоро десета в Европа на шампионата за девойки във Франция.

 

 

Една от целите на Олимпийския маратон на Охридското езеро бе да бъде тествана организацията за четвъртия етап от дългото изпитание от серията Гран при, който ще се проведе на 19-ти август.

 

Снимки: Ohridnews.com.mk  и Злати Гинева

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Венцислав Айдарски, Василики Кадоглу, Охридски маратон


Delfina

Спринт
Други новини