БГ EN

Бразилия отхвърли обвиненията срещу Лохти

17-07-2017 08:00 | Васо Чинаски

 

Съдебните власти в Бразилия сложиха край на делото срещу американския плувен ас Райън Лохти, който беше обвинен в лъжесвидетелстване при инцидент по време на олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Случаят се счита за приключен, а причината е, че големият подгласник на Майкъл Фелпс не е подал умишлено грешна информация пред властите.

 

В Рио Лохти се оплака на всеслушание, че с трима съотборници от плувния отбор на САЩ са станали жертва на въоръжен грабеж на бензиностанция. Впоследствие се разбра, че са буйствали и обиждали персонала в пияно състояние.

 

Заради скандала бе наказан със спиране на състезателните права и глоба от 100 хиляди долара. Загуби спонсорите си.

 

"Радостни сме, че съдът най-накрая отхвърли обвиненията срещу г-н Лохте и призна, че той не е извършил престъпление по време на престоя си в Бразилия. Надяваме се, че следователите ще приемат решението на съдебните власти и тази сага може най-накрая да бъде приключенаУ, заяви за Асосиейтед прес адвокатът на плувеца" Джеф Остроф.

 

"След Рио се превърнах в навярно най-мразената личност на планетата. На няколко пъти се сринах. Плачейки си мислех, че най-добре да не се събуждам на следващия ден“, заяви наскоро Лохти.

Попитан от водещ американски телевизионен канал дали при това положение е обмислял самоубийство, отговори: „Бях на косъм да обеся на въжето целия си живот.“

 

 

Въпреки цялата истерия и драма плувният шампион намерил нов смисъл в съществуването с раждането на сина си.

 

Сега той е надъхан да участва на игрите в Токио 2020, когато ще бъде на 36 години.

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: Райън Лохти, Рио, скандал, самоубийство


Delfina

Спринт
Други новини