БГ EN

Гярфас се оттегля ако не изберат Будапеща за ново световно

16-07-2017 09:26 | Иван Цанов

Вездесъщият Тамаш Гярфас, който на практика доведе световното първенство в Будапеща това лято, заяви пред MTI, че ако на 17 юли унгарската столица не бъде избрана като място за провеждане на световния шампионат на малък басейн през 2024 г. ще се оттегли от поста си във ФИНА (Световна федерация по плуване за аматьори).

 

Гярфас е на 68 години и е един от най-влиятелните плувни администратори в световен мащаб. Смятан е и за най-силният човек в унгарските плувни спортове, макар че след бунт оглавен от Катинка Хошу и някои други елитни състезатели, подаде оставка като президент на Унгарския плувен съюз не много отдавна.

 

Някои експерти го спрягаха и като евентуален кандидат за изключително авторитетният пост - президент на ФИНА. Той обаче благоразумно не постави своята номинация вероятно защото знае добре, че има много малки шансове срещу действащия президент д-р Хулио Мальоне (Уругвай), който се готви за трети мандат и силната кандидатура на президента на ЛЕН (Европейска лига по плуване) Паоло Барели (Италия).           

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: ЛЕН, Паоло Барели, ФИНА, Тамаш Гярфас, Хулио Мальоне


Delfina

Спринт
Други новини