БГ EN

Топ 10 на нудистките плажове по света

21-08-2018 12:48 | BGswim.com

 

Нудистките плажове стават популярни през 50-те години на миналия век във Франция и от там модата се разпространява по света.

 

Вижте кои са 10-те най-известните.

 

10. Les Grottes Plage във Франция


 

Този плаж влиза в топ десет на нуди плажовете в света, заради забележителното си местоположение. Той се намира на вълшебния Левант, който е един от най-добрите и привлекателни  частни плажове по крайбрежието на Франция. Усамотения живот тук е ненадминат и посетителите могат да се радват на спокойствие и достатъчно лично пространство. Също така той е популярен защото наоколо има много места за настаняване през уикенда. Това е един перфектен нудистки плаж, който предлага и чудесна възможност за гмуркане със шнорхел и плуване.

 

9. Plakias Beach в Гърция


Според различните онлайн коментари, това е най-добрият нудистки плаж на света. Палакиас Бийч се намира в град Палакиас, югозападен Крит, Гърция. Този плаж е включен в топ десет на нуди плажовете в света по много причини и основно заради прекрасната природа. Той е в близост до много скали, хълмове и планини. Този плаж е идеално място за придобиване на плътен тен, удобен е за гмуркане със шнорхел и дава възможност за наслаждаване на прелестната гледка. Личният живот на този нудистки плаж е също на високо ниво.

 

8. Euronat Beach във Франция


 

Еуронат е разположен на северозапад от Бордо, Франция. Този плаж влиза в класацията на най-добрите световни нудистки плажове на света, защото това е един от най-големите нудистки плажове в света дълъг над 160 километра. Друга причина поради, която този плаж стои в топ листата на нуди плажовете в света е фактът, че той целесъобразно се намира в близост до един от най-елитните морски курорти във Франция. Личното пространство и неприкосновеност също не са за пренебрегване.

 

7. Playa De Maspalomas в Канарските острови


 

Нудисткия плаж Playa De Maspalomas е един от най-големите и популярни голи плажове на Канарските острови и като цяло в света. Много са причините изкачващи това място до седмата позиция, а основната причината е че, той е разположен в едно от най-известните туристически места в света, т.е.  Канарските острови. Плажът също се намира в близост до топ курортите на острова. Освентова той се откроява заради внушителната си дължина от три километра.

 

6. Valalta в Хърватия


 

 

Хърватия е любима туристическа дестинация за много пътешественици. Нуди плажа Валалта безспорно заслужава да е в списъка на най-добрите нудистки плажове в света.

Солидните размери на ивицата, лозовите насаждения около плажа, маслиновите дървета, малки заливи и фин пясък разкриват истинските причини защо това място е толкова красиво и романтично.

 

5. Banana nude beach в Гърция


 

Нудистки плаж Банана е включен в списъка на десетте най-добри нудистки плажове заради високите онлайн оценки на посетителите си. Това е доказателство, че там ще откриете най-доброто място за голи слънчеви бани в Гърция. Преимуществата му са, че е усамотен, но все пак лесно достъпен, предлагат се цял набор от отлични услуги създаващи допълнителен комфорт.

 

4. Vera Playa в Испания


 

 

Вера Плая заема пета позиция в топ десет на нуди плажовете по света заради местонахождението си в тази така известна дестинация. Испания е едно от най-популярните и обичани туристически места. Вера Плая е идеално място за плажуващите нудисти от целия свят. Тук се предлагат водни колела, шезлонги и коктейл барове са сред другите услуги, които привличат нудистите. Този плаж е и най-популярен поради удобното нудистко хотелско настаняване.

 

3. Haulover Beach във Флорида САЩ


 

Няма как Хюловър Бийч да не е включен на челните места в листата на десетте най-добри нуди плажове в света. Плажът се намира в Съни Айслс  в северната част на Маями, който е най-любима туристическа дестинация в Америка. Този нудистки плаж разполага с всички неща, които един любител на нудистките плажове би искал от шезлонги и чадъри и освежаващи напитки до тайни усамотени местенца. Дължината на плажната ивица е километър. Маями предлага идеалният морски климат в комбинация с прекрасни пясъчни плажове популярни в световен мащаб.

 

2. Playa Es Pregons Gran в Балеарските острови

 

 

Този плаж е застанал на номер две в този списък защото има най-добрият слънчево жълт пясък от всички върховни нудистки плажове в света. Морето около плажа е зашеметяващо със своите слънчеви и топли води, които са по-скоро като на Карибите. Плажът много популярен и заради близостта си до най-популярните хотели в Балеарските острови.

 

1. Leucate Plage във Франция


 

Плажът, който стои на номер едно в топ десет на нуди плажовете е нудисткият плаж Leucate Plage. Този френски плаж е в топ десет защото има най-добрия златист пясък във Франция дълъг е над един километър.

 

Също така онлайн оценките определят Leucate Plage като най-добрия и незабравим  нудистки плаж в света. Освен дължина плажът има и доста широка и просторна ивица, която предлага многобройни възможности за усамотяване, което е особено полезно за тези, които са за първи път на такова място.

 

Налични са всички удобства за перфектното пребиваване на плажа, а хотелската база наоколо е многообещваща.

 

Източник: bulgaria.utre.bg

 

 

----------

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 


Тагове: нудистки плаж


Delfina

Спринт
Други новини